Ελληνική αρχική σελίδα » Εκδηλώσεις » Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας και διαπολιτισμικών επαφών

Διεθνές επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας και διαπολιτισμικών επαφών»

Αθήνα 01-03 Νοεμβρίου 2016

Συμμετέχοντας στο αφιερωματικό έτος 2016, Έτος  της Ελλάδας στην Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα, το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, μετά από πρόταση του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας & Σλαβικών Σπουδών και του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ροστώφ επί του Δον (Ροστώφ να Ντονού, Southern Federal University - 105/42 Bolshaya Sadovaya Str., Rostov-on-Don, 344006, Russia), και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Ι. Σαββίδη, διεθνές επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ελλάδα-Ρωσία: Η γλώσσα ως δίαυλος επικοινωνίας και διαπολιτισμικών επαφών», (Γλώσσα, Λογοτεχνία, Πολιτισμός).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1-3 Νοεμβρίου 2016 και θα εστιάσει στους τομείς της διδασκαλίας της ρωσικής και ελληνικής γλώσσας ως ξένων γλωσσών, της γλωσσολογίας, του πολιτισμού και της λογοτεχνίας.

Στο συνέδριο θα μετάσχουν καθηγητές από Πανεπιστήμια της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Νοβοσιμπίρσκ, του Ροστόφ, της Συμφερούπολης, του Ερεβάν της Αρμενίας, το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, της Δυτικής Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο και της Θεσσαλίας.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την 1η Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών, στις 19.00.