Ελληνική αρχική σελίδα » Εκδηλώσεις » ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Διεθνές συνέδριο "Ελληνορωσικές σχέσεις κατά την νεότερη και σύγχρονη περίοδο (18ος – 20ος αι.)"

Αθήνα 20-22 Οκτωβρίου 2016

Με την ευκαιρία του «Αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016», το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Ελληνορωσικές σχέσεις κατά την νεότερη και σύγχρονη περίοδο (18ος – 20ος αι.)».

Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσει τις διάφορες πτυχές των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναδεικνύοντας όσες είναι λιγότερο γνωστές, καθώς και την εικόνα κάθε πλευράς για την άλλη, όπως διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε κατά την μακρά και πολυτάραχη αυτή περίοδο.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2016.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, (Πανεπιστημίου 30), στις 20.10.2016 και ώρα 18.00 και οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο Γρυπάρειο Μέγαρο, στην Αίθουσα Αγγελοπούλου (Αριστείδου 11), τις επόμενες ημέρες, από 09.00 έως 21.00.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργήσει, στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς»,  έκθεση βιβλίου με θέμα «Έλληνες συγγραφείς μεταφρασμένοι στα Ρωσικά», με βιβλία από την προσωπική συλλογή του Καθηγητή κ. Δημήτρη Γιαλαμά.